Mikko Perttu - askelmerkkinä Järvenpään lukio

3.8.2021

Mikko Perttu
Mikko Perttu

MENESTYSTÄ!!!

 

MIKKO PERTTU – askelmerkkinä Järvenpään lukio

 

Mikko Perttu opiskeli Järvenpään lukiossa 2016-2019.

Mikon mietteitä aamuvalmennuksesta:

Lukion ja jääkiekon yhdistäminen toimi Järvenpään lukiossa paremmin kuin hyvin. Kolme kertaa viikossa aamuharjoittelua yhteistyössä Haukkojen kanssa oli todella tärkeää henkilökohtaisen kehittymisen kannalta. Ilman jääkiekkolinjaa viikoittaiset harjoitusmäärät olisivat jääneet pienemmiksi kuin valtakunnallisella kärkitasolla.

Mikko pelasi 18-19 kaudella Järvenpään Haukkojen a-junnuissa Nuorten mestistä. Onnistuneen alkukauden jälkeen kiinnostusta alkoi tulemaan Nuorten Sm-liigasta. Pelaaja-agentin kautta Mikko päätyi Tampereelle Tapparaan. Mikon tulevaisuuden tavoitteena on pelata mahdollisimman pitkään ammattilaisena ja pelata jossain päin Eurooppaa.

 

Mikon saavutukset:

B-nuorten mestis pistepörssi voittaja

B-nuorten mestis mestaruus

U20 SM-sarja, helmikuun paras pelaaja

 

Kuvassa Mikko Perttu/ Kuvaaja: SAANA HAKALA

 

Aamuvalmennuksen ohjelma:

Aamuvalmennuksesta vastaa valmennuspäällikkö Harri Alakotila sekä Junioripäällikkö Toni Mustonen. Harjoittelu toteutetaan rinnakkain seurajoukkueharjoittelun kanssa. Eri harjoituskausilla tehdään seurajoukkueiden painottamia asioita. Aamuharjoittelu on jaettu kahteen osaan, oheisharjoitteluun sekä jääharjoitteluun. Neljässä ensimmäisessä jaksossa on molempia sekä jääharjoittelua että oheisharjoittelua. Viimeisessä viidennessä jaksossa ei ole ollenkaan jääharjoittelua vaan kaikki aamuharjoitukset toteutetaan jään ulkopuolella. Jaksojen sisällä muutetaan jääharjoittelun sekä oheisharjoittelun suhdetta, jotta ne saataisiin parhaalla mahdollisella tavalla tukemaan opiskelijan omaa harjoittelua. Jokaisena vuonna on pyritty pelaamaan muutamia otteluita lähilukioiden joukkueita vastaan sekä osallistumaan jääkiekkoliiton järjestämään turnaukseen, jos sellainen järjestetään.

Tavoitteena Jääharjoittelussa ovat henkilökohtaisten lajitaitojen kehittämisessä sekä pelin opettamisessa pelitilanneroolien kautta. Jokaiseen jaksoon on jaettu eri painopistealueet jääharjoitteluun. Henkilökohtaisista lajitaidoista painopisteinä on luistelu, maalinteko, syöttäminen ja kiekonkäsittely. Oheisharjoittelussa painopisteet ovat huoltavassa harjoittelussa sekä taidon oppimisessa. Keskivartalon voiman lisääminen on tärkeässä osassa oheisharjoittelua.

Aamujääharjoitukset jääkiekossa ja ringetessä toteutetaan yhteistyössä Järvenpään Haukkojen kanssa. Jääharjoituksia eli lajivalmennusta on 2 kertaa viikossa sekä yleisvalmennusta kerran viikossa. Pojille ja tytöille on omat valmentajat, osaksi harjoitukset tehdään yhdessä.