Jääkiekko ja ringette

Tytöt voittivat ringetteturnauksessa hopeaa 2018

Jääkiekko ja Ringette

Yleistä

Harjoittelumme kulkee käsi kädessä seurajoukkueharjoittelun kanssa. Eri harjoituskausilla tehdään seurajoukkueiden painottamia asioita. Aamuharjoittelu on jaettu kahteen osaan, oheisharjoitteluun sekä jääharjoitteluun. Neljässä ensimmäisessä jaksossa on molempia sekä jääharjoittelua että oheisharjoittelua. Viimeisessä viidennessä jaksossa ei ole ollenkaan jääharjoittelua vaan kaikki aamuharjoitukset toteutetaan jään ulkopuolella.

Jaksojen sisällä muutetaan jääharjoittelun sekä oheisharjoittelun suhdetta, jotta ne saataisiin parhaalla mahdollisella tavalla tukemaan opiskelijan omaa harjoittelua. 

Jokaisena vuonna tullaan pelaamaan muutamia otteluita lähilukioiden joukkueita vastaan sekä osallistumaan jääkiekkoliiton järjestämään turnaukseen jos sellainen järjestetään. 

Tavoitteet

Jääharjoittelussa painopisteet ovat henkilökohtaisten lajitaitojen kehittämisessä sekä pelin opettamisessa pelitilanneroolien kautta. Jokaiseen jaksoon on jaettu eri painopistealueet jääharjoitteluun. Henkilökohtaisista lajitaidoista painopisteinä on luistelu, maalinteko, syöttäminen ja kiekonkäsittely. 

Oheisharjoittelussa painopisteet ovat huoltavassa harjoittelussa sekä taidon oppimisessa. Keskivartalon voiman lisääminen on tärkeässä osassa oheisharjoittelua.

 

Sisällöt (mitä harjoitellaan)

Jääharjoittelu on jaettu kahteen osaan. Toisessa osassa painotetaan luistelua sen eri muodoissa. 

Järvenpään lukion jääkiekkojoukkue saavutti SM-hopeaa syksyllä 2012

Aamujääharjoitukset jääkiekossa ja ringetessä toteutetaan yhteistyössä Järvenpään Haukkojen kanssa.Valmennus voidaan hyväksyä osaksi liikunnan pakollisia ja valinnaisia opintoja.Jääharjoituksia eli lajivalmennusta on 2 kertaa viikossa sekä yleisvalmennusta kerran viikossa.. Pojille ja tytöille on omat valmentajat, osaksi harjoitukset tehdään yhdessä.

Valmennustiimi: Toni Mustonen ja Harri Alakotila