Jalkapallo

SM-prossia tytöille 2017

Jalkapallo

Yleistä

Aamuharjoituksissa toteutettava harjoittelu tukee jokaisen urheilijan kokonaisvaltaista kehittymistä ja on erinomainen lisä joukkueharjoittelulle. Harjoituksissa keskitytään yksilön perustaitojen, pelipaikkakohtaisten taitojen ja peruspelaamisen laadun parantamiseen, sekä lajinomaisten fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

Suunnitelma jaetaan viiteen lukion opintosuunnitelman mukaiseen jaksoon:

1. jakso elo-syyskuussa on pelikauden loppua, jolloin harjoittelussa huomioidaan erityisesti joukkueiden sarjapelit ja pyritään pitämään aamuharjoittelun fyysinen rasittavuus alhaisena. Harjoittelun painopisteinä ovat otteluista palautuminen, pelipaikkakohtainen harjoittelu ja otteluihin valmistava harjoittelu.

2. jakso loka-marraskuussa on pelikauden jälkeiset kuukaudet ennen seuraavan kauden alkua. Harjoittelun painopisteinä ovat lajitaidon ylläpitäminen ja lajinomaisten nopeuden/voiman kehittäminen. Lukion jalkapallojoukkue osallistuu tällä jaksolla koulujen väliseen jalkapalloturnaukseen.

3. jakso joulu-tammikuussa on talven peleihin valmistavaa harjoittelua. Harjoittelun painopisteinä ovat pelipaikkakohtainen harjoittelu ja pienpelit, sekä lajinomaisen nopeuden/voiman  kehittäminen.

4. jakso helmi-maaliskuussa on pelikauteen valmistava jakso. Harjoittelun painopisteinä ovat pelipaikkakohtainen harjoittelu ja pelaaminen. sekä lajinomaisten nopeuden/ketteryyden kehittäminen.

5. jakso huhti-toukokuussa on pelikauden ensimmäiset kuukaudet, jolloin harjoittelussa huomioidaan erityisesti joukkueiden sarjapelit ja pyritään pitämään aamuharjoittelun fyysinen rasittavuus alhaisena.  Harjoittelun painopisteinä ovat otteluista palautuminen, pelipaikkakohtainen harjoittelu ja otteluihin valmistava harjoittelu, sekä lajinomaisen nopeuden/ketteryyden kehittäminen.

Tavoitteet

Tavoitteena on antaa urheilevalle opiskelijalle mahdollisuus lisätä harjoitusmäärää tavoitteellisen pelaajan tasolle ja helpottaa sekä koulun että urheilun hoitamista hyvin.

Harjoitusten sisällöt

Ma (palauttava/kehittävä, peleistä riippuen): Lämmittely (+lihaskestävyys), Perustaito, Pelipaikkakohtainen

TI (kehittävä): Lämmittely (+nopeusvoima), Pienpeli/Teemapeli, Peli

TO (valmistava): Lämmittely (+nopeus), Pelipaikkakohtainen, Tempopeli

Lajin erityispiirteet

Jalkapallossa yhdistyvät lajinomainen tekninen – taktinen – fyysinen – henkinen osaaminen, joista erityisesti teknistä, fyysistä ja henkistä kokonaisuutta lukiovalmennus kehittää. Taktinen kokonaisuus jätetään joukkuevalmennuksen alaisuuteen.

 

Aamuharjoitukset jalkapallossa toteutetaan yhteistyössä Järvenpään palloseuran kanssa.Valmennus voidaan hyväksyä osaksi liikunnan pakollisia ja valinnaisia opintoja. Aamuharjoituksia on 3 kertaa viikossa.