Voimistelu

VOIMISTELU

Yleistä

Suomen voimisteluliitolla on lajitoimintaa seitsemässä eri lajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten ja naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Voimistelu on taitolaji, jossa tarvitaan liikkuvuutta, voimaa, kehonhallintaa, tasapainoa, koordinaatiota, ketteryyttä sekä kestävyyttä. Järvenpään urheilulinjan voimistelijoilla on mahdollista valmentautua 2-3 kertaa viikossa.

Tavoitteet

Valmennusten tavoitteena on mahdollistaa eri voimistelulajien yhteinen harjoittelu sekä huoltaa ja vahvistaa kehoa lisäharjoittelun myötä. Valmennuksiin on valittu fyysisiksi oheislajeiksi pilates ja baletti, jotka tukevat voimistelijoiden kokonaisvaltaista harjoittelua.

Pilates

Pilates on kehonhallintalaji, joka vahvistaa syviä vatsalihaksia,keskivartaloa ja selkärankaa tukevia lihaksia tehokkaasti.Tavoitteena on kohentaa ryhtiä, parantaa lihastasapainoa ja lisää nivelliikkuvuutta ja venyvyyttä. Pilates harjoittelu toteutuu tiistai aamuisin Piirosella, ohjaajana Ilja Moisanen.

Baletti

Baletti on voimistelun tärkeä oheislaji, jonka tavoitteena on kehittää jalkatekniikkaa, tasapainoa, aukikiertoa jne. Tunneilla opetellaan klassisen baletin taitoa ja -tekniikkaa, johon kuuluvat tanko- ja keskilattiaharjoitukset monipuolisesti. Baletin harjoittelu toteutuu torstai aamuisin Piirosella, ohjaajana Titta Hurme. Balettia on mahdollista harjoitella myös maanantai iltapäivästä, ohjaajana Jaana Puupponen.